Zadnje novice

Premagajte prehlad z močjo zdravilnih zelišč

Prvi del – Še posebej v zimskem času je dobro poznati zdravilna zelišča, ki nam pomagajo prebroditi prehladna obolenja in okrepiti imunski sistem. Verjamemo, da boste med spodnjimi zdravilnimi zelišči zagotovo srečali kakšno, ki že raste na vaši gredici. Živite z naravo in premagajte prehlad z močjo zdravilnih zelišč.

Beljenje sadnih dreves. Zakaj, kdaj, s čim in kako?

Beljenje sadnih dreves je eden najpomembnejših postopkov v sadovnjaku, saj z beljenjem vzdržujemo sadna drevesa v dobrem stanju in preprečujemo poškodbe lubja. Se pa je okoli beljenja pojavilo veliko napačnih prepričanj in marsikdo opravi beljenje sadnih dreves ob napačnem času!

Zdravilna zelišča in čarobna nosečnost

Če želite v najčarobnejšem obdobju življenja popaziti na zdravje ter si olajšati nosečniške težave na naraven način, uživajte zdravilna zelišča. Preverite, katera zelišča so…

Domači jabolčni kis – eliksir življenja

J

Letni čas je zajadral globoko v pomlad in naše jablane so v polnem razcvetu. Marljive čebelice vestno opravljajo svoje delo in kmalu bo pridelek na mizi. Rdeča, zdrava, BIO-EKO jabolka bodo kmalu začela služiti svojemu namenu. Naše pridne roke jih bodo po postopkih naših dedkov in babic predelale v pravi domači jabolčni kis.

J

20210414 180336

Pravi domači jabolčni kis je rahlo rumeno ali rjavo obarvan, je moten zaradi „matice“ in čudoviti diši. Nastaja naravno s pomočjo visoko aktivnih encimov, ki v njem ostajajo in pomagajo pri presnovi. Vsebuje vitamine A, B, C, ki jih je 6 krat več v lupini kot v mesu. Poleg vitaminov je veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa, žvepla. Pomembna sestavina je pektin, ki v telesu deluje kot goba, ki vpija strupe. Sestavine kot so dekstroza, trsni sladkor, jabolčna kislina, mlečna in oksalna kislina, encimi, flavonoidi ter čreslovine to dragoceno živilo samo še obogatijo. Najpomembnejši je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.

J

Jabolčni kis so uporabljali že Egipčani kot živilo, konzervans ali pomoč pri različnih obolenjih. Omenja ga tudi kitajska narodna medicina. Redno uživanje dodaja telesu dovolj snovi za razstrupljanje in večanje odpornosti. Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še 1 žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče.

J

Jabolcni Kis


Naše telo mora strupene snovi kot ostanek presnove izločiti po znanih poteh preko prebavil, pljuč, sečil in kože. Velikokrat je premalo moči, da bi to potekalo pravilno. Strupi ostajajo v raznih organih in sklepih, kar je vzrok za različna obolenja. Ob uživanju jabolčnega kisa z dodatkom medu strupi izgubijo svoje škodljivo delovanje. Ta proces znanosti imenujemo acetoliza. Naše telo vsake 3 mesece obnovi celotno kri, v 11 mesecih več bilijonov telesnih celic in v 7 letih tudi vse kosti. Iz tega lahko sklepamo, da starost ni vzrok za smrt. Vzrok za bolezni so negativni ostanki presnove zaužite hrane, ki jo človek potrebuje za obnovo celic in energijo. Prav je, da se tega zavedamo in nekaj storimo za razstrupljanje. Uživanje jabolčnega kisa z medom je ena izmed najboljših izbir.

J

20210414 181908

Pri prehladnih obolenjih, ki jih spremlja vnetje grla, je poleg žajblja priporočljivo grgranje kisa. Pri težavah s kožo dajejo odlične rezultate kopeli in masaže z jabolčnim kisom. Tako postane koža rahlo kisla, kar preprečuje različne kožne bolezni. Kis je še vedno najboljše razkužilo. V današnjem času je jabolčni kis najbolj znano sredstvo za uravnavanje telesne teže. Novejše raziskave so potrdile, da redno uživanje jabolčnega kisa predvsem zaradi velike vsebine kalija, krepi srce, izboljšuje presnovo, odpravlja glavobole, ureja krvni tlak, redči kri, upočasni staranje in razvoj Alzheimerjeve bolezni, čisti žile in pozitivno deluje na lase ter lasišče.

J

J

 

Blagodejnost in naravno moč domačega BIO-EKO jabolčnega kisa s pridom izkorišča tudi BIO-EKO Kozmetika Evana – 100% naravna, ki domači jabolčni kis dodaja BIO-EKO glinenemu šamponu za odpravljanje prhljaja, BIO-EKO glinenemu šamponu za odpravljanje prhljaja za nosečnice in doječe matere, BIO-EKO toniku po britju za prave moške in BIO-EKO repelentom proti mrčesu in klopom.