Zadnje novice

Beljenje sadnih dreves. Zakaj, kdaj, s čim in kako?

Beljenje sadnih dreves je eden najpomembnejših postopkov v sadovnjaku, saj z beljenjem vzdržujemo sadna drevesa v dobrem stanju in preprečujemo poškodbe lubja. Se pa je okoli beljenja pojavilo veliko napačnih prepričanj in marsikdo opravi beljenje sadnih dreves ob napačnem času!

Zdravilna zelišča in čarobna nosečnost

Če želite v najčarobnejšem obdobju življenja popaziti na zdravje ter si olajšati nosečniške težave na naraven način, uživajte zdravilna zelišča. Preverite, katera zelišča so…

Premagajte prehlad z močjo zdravilnih zelišč

Prvi del

 

Še posebej v zimskem času je dobro poznati zdravilna zelišča, ki nam pomagajo prebroditi prehladna obolenja in okrepiti imunski sistem. Verjamemo, da boste med spodnjimi zdravilnimi zelišči zagotovo srečali kakšno, ki že raste na vaši gredici. Živite z naravo in premagajte prehlad z močjo zdravilnih zelišč.

 

Rožmarin

 

Stari pregovor pravi: Rožmarin za spomin. Ampak ali veste zakaj? Zato, ker to zdravilno zelišče pospešuje cirkulacijo krvi in s tem ne samo da izboljšuje zbranost in krepi spomin, marveč tudi pospešuje rast las, lajša težave s krčnimi žilami in pospešuje celjenje ran. Rožmarin pripomore tudi k razstrupljanju telesa in tako pomaga hitreje okrevati pri prehladnih obolenjih.

 

 

Mete

 

Le kdo ne pozna vsaj ene od osvežilnih met, pa naj si bo navadna, poprova, zelena ipd. Vse mete blažijo vnetja in s tem pomagajo zbijati vročino. Zraven tega pa odlično sproščajo mišice, s tem blažijo raznovrstne bolečine, na organizem pa delujejo stimulativno – torej ga poživljajo. Pripomorejo pa, podobno kot rožmarin, k izboljševanju zbranosti in krepitvi spomina.

 

 

Sivka

Sivka

 

Sivka, podobno kot mete, deluje proti vnetjem in posledično zbija vročino, poleg tega sprošča mišice in posledično lajša mišične in prebavne krče. Deluje tudi proti vsem mikrobom in celi opekline, na organizem pa, v nasprotju s poprovo meto, deluje pomirjujoče in pomaga celo pri nespečnosti.

 

 

Timijan

Timijan

 

Timijan deluje proti bakterijam in glivicam, še posebej v ustni votlini in žrelu. Poleg tega redči sluz, blaži vnetja in tako pomaga blažiti kašelj. Tudi timijan blaži mišične in prebavne krče in pomaga pri prebavnih težavah.

 

 

 

Ožepek

 

Ožepek je manj znano zelišče ampak nepogrešljivo pri boju s prehladnimi obolenji, saj lajša suh kašelj in spodbuja izkašljevanje ter tako čisti dihalne poti. Poleg tega blaži vnetja, pomaga proti prebavnim krčem, uravnava potenje in spodbuja izločanje zastale vode.

 

 

 

Premagajte prehlad z močjo zdravilnih zelišč.

 

No pa uspešno vzgojo zdravilnih zelišč vam želimo. Hkrati pa vas vabimo, da obiščete našo spletno trgovino in poskusite naša BIO-EKO zdravilna zelišča pridelana na naših ekoloških vrtičkih po postopkih biodinamične pridelave.

 

BIO-EKO Kozmetika Evana – 100% naravna